Sabtu, 05 Juni 2010

Kehebatan Ayat 1 ( Pelemah Musuh Kita )

YAT 1 DAN KEHEBATAN JIKA MENGAMALKANNYA

" Robbunaa wa robbukum lanna a'maalunaa walakum a'maalukum, laa hujjata bainanaa
wabainakum. Allaahu yajma'u bainanaa wa illaihi'l mashiir "


ERTINYA :-
" ALLAH LAH TUHAN KAMI DAN TUHAN KAMU, BAGI KAMI AMAL-AMAL KAMI DAN BAGI KAMU AMAL-AMAL KAMU. TIDAK ADA PERETNGKARAN ANTARA KAMI DAN KAMU. ALLAH MENGHIMPUNKAN ANTARA KITA DAN KEPADANYA LAH KEMBALI KITA " - ( Asy-Ssyuura 15 )

Menurut yang diajarkan, ayat ini baik sekali diamalkan sebagai berikut:-

1. Ketika berhadapan dengan musuh atau orang yang dzalim, atau orang-orang yang ditakuti, maupun binatang buas, maka dibaca satu kali insyaAllah lepas dari aniaya dan kejahatan-kejahatannya.

2. Dibaca tiap-tiap lepas solat fardhu yang lima, seraya ma'rifatkan musuh kita itu dan ma'rifatkan Allah sebagai pendinding antara kita dengan musuh kita, yakni kalau kita kebetulan bermusuhan atau dalam sidang pengadilan.

3. Dibacakan setiap hari ini sebagai bekalan perwatakan dalaman kita agar lebih kuat dan disegani oleh orang lain, mohon dipermudahkan akan apa-apa jua urusan kita di dunia ini

4. Ayat ini juga boleh di ma'rifatkan menjadi daya tarikan kepada usaha-usaha perniagaan kita daripada pelanggan. Dengan bekalan titipan ayat ini menjadi santapan batin kita setiap hari, ia akan meresap dan menjadikan kita lebih kuat dan lebih terbuka dalam menghadapi sebarang situasi dengan pegangan kepada kekuasaan Allah sentiasa menjadi pendinding kita antara musuh-musuh kita.

*
TIDAK PERLU LAH KITA BERKUNJUNG KEPADA BOMOH-BOMOH LAGI. Cukup lah dengan keyakinan dan pegangan kepada kekuasaan dan kebesaran Allah S.W.T dengan mengamalkan ayat-ayat yang berkaitan dengannya penuh penghayatan dan keyakinan.

INSYALLAH DIRI, KELUARGA, HARTA DAN SEGALA URUSAN HARIAN KITA AKAN TERLINDUNG DARIPADANYA.

" HEBAT, SESUNGGUHNYA HEBAT "

Tidak ada komentar:

Posting Komentar